Over ons

Voor tandartsen

De onderstaande informatie is bedoeld voor tandartsen.

Kleurbepaling

Voor een kleurbepaling of het uitzoeken van het juiste model tand voor een prothese wordt de patiënt in een van onze behandelkamers ontvangen. Met behulp van foto’s en een digitale spectrometer kan de tandtechnicus de juiste kleur en de juiste vorm van de restauratie of prothese bepalen.

In overleg met de patiënt en de tandarts wordt de restauratie op het laboratorium gepast en individueel afgebakken. Deze service maakt dat de tandarts snel en probleemloos de restauratie of prothese kan plaatsen en de patiënt het mooiste resultaat krijgt.

Protheses

De protheses die wij maken, zowel volledige als partiële, zijn helemaal afgestemd op de wens van de patiënt. Het gaat hierbij om gebitsprotheses, frameprotheses en implantaatgedragen gebitsprotheses, het zogenaamde klikgebit. Ook eventuele reparaties en rebasings worden door ons laboratorium gedaan.

Kronen en bruggen

Voor de kronen en bruggen die wij in ons laboratorium maken, gebruiken wij diverse materialen. Een klassieke kroon is bijvoorbeeld opgebouwd uit porselein en bevestigd op een basis van goud of zirkonium, maar ook de onderstaande materialen kunnen worden gebruikt.

– Volledig porselein, gebakken op een vuurvaste stomp of op perskeramiek
– Opgebouwd uit silicium disilicaat e.max
– Opgebouwd uit nanocomposiet (70% keramisch en 30% composiet)
– Opgebouwd uit PMMA (een kunststof voor tijdelijke kronen en bruggen)

Implantologie-werkstukken

– Gebitsprotheses op drukknoppen, een steg of een ander soort verankering
– Volledige wrap-around (all on 4 of all on 6)
– Kronen op implantaten (verschroefd of gecementeerd)
– Bruggen op implantaten (verschroefd of gecementeerd)

Voor deze werkstukken gebruiken wij alle gangbare merken en diverse materialen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het maken van een 3D planning voor de implementatie en het maken van verschillende boormallen en surgical guides.

CADCAM Systemen

Als modern tandtechnisch laboratorium zijn wij gespecialiseerd in het gebruik van CADCAM systemen. De systemen waar wij op dit moment mee werken, zijn die van 3Shape CAD Design, Nobel Biocare, Straumann, Laserdenta en Sweden & Martina. Een groot aantal producten wordt in ons eigen laboratorium gemaakt met behulp van een vijf assige freesmachine.

U kunt bij ons terecht voor alle mogelijke tandtechnische producten, zoals
– Gebitsbechermers
– Retainers
– Operatieplaatjes (Bite Wafers)