Over ons

Voor patiënten

De onderstaande informatie is bedoeld voor patiënten.

Wat doet Tandtechnisch Laboratorium Miedema?

Een tandtechnisch laboratorium werkt in opdracht van de tandarts. Wanneer de tandarts bijvoorbeeld vaststelt dat u een kroon nodig heeft, zal hij de tand voorbereiden door hem te slijpen en een afdruk maken voor het tandtechnisch laboratorium. In het laboratorium wordt de kroon gemaakt. Vervolgens gaat de kroon naar de tandarts die hem dan in uw mond kan plaatsen.

Dit is een van onze werkzaamheden. De tandarts kan ook bij ons terecht voor gebitsprotheses, implantaten, beugels en allerlei andere apparatuur die gebruikt wordt om het gebit voor patiënten te herstellen.

Als zijnde een erkend leerbedrijf, worden onze medewerkers in ons eigen laboratorium opgeleid. Daarnaast volgen zij de opleiding tot tandtechnicus bij het Instituut Vakopleiding Tandtechniek, het landelijk tandtechnisch instituut in Nieuwegein. Deze opleiding duurt ongeveer 5 jaar. Wij houden onze kennis up to date door voortdurende bijscholing, door het volgen van cursussen op ons vakgebied. Doordat wij een pilot laboratorium zijn, zijn wij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op tandtechnisch gebied en hebben wij de mogelijkheid met de modernste technieken te werken. Zo staat Tandtechnisch Laboratorium Miedema, zowel voor tandartsen als patiënten, voor vakkundigheid, kwaliteit en service!